Welke organisaties zijn betrokken bij auto delen?

Responsive image

Er zijn inmiddels steeds meer organisaties betrokken bij auto delen. En dit aantal blijft groeien. Dat is natuurlijk een goede zaak, maar voor het overzicht en het vinden van goede informatie is dat soms lastig, daarom zet ik ze hier allemaal op een rij. Mocht je nog een organisatie missen, dan hoor ik het graag.

Consumentenorganisaties en auto delen


Natuur & Milieu (Ik Ben Hopper)

Natuur & Milieu werkt samen met overheden, het bedrijfsleven en consumenten aan een duurzamere wereld. Samen met partners stimuleert Natuur & Milieu actief het auto delen via de campagne Ik Ben Hopper. Op de site vinden consumenten informatie over een slimmere en flexibere vorm van reizen, waaronder auto delen.

Milieu Centraal

Milieu Centraal helpt met praktische en betrouwbare informatie voor wie vragen heeft over het milieu. Via Milieu Centraal vind je meer informatie van Milieu Centraal over auto delen.

ANWB

De ANWB behartigt de belangen van haar leden op het gebied van mobiliteit, vakantie en vrije tijd. Via ANWB vind je meer informatie van de ANWB over auto delen.
Daarnaast doet de ANWB momenteel een proef waarbij ze ook als platform vraag en aanbod van auto's bijelkaar brengen. Hiervoor zijn ze een nauwe samenwerking met MyWheels gestart. Meer informatie vind je op: ANWB auto delen.

Consumentenbond

De Consumentenbond heeft als missie om het verbindende platform en de vertrouwde stem van en voor consumenten te zijn. Via Consumentenbond vind je meer informatie van de consumentenbond over auto delen.

Kennisorganisaties


Crow-KpVV

CROW is een onafhankelijke kennisorganisatie op het gebied van infrastructuur, openbare ruimte en verkeer en vervoer. Het doel van CROW-KpVV is een bijdrage leveren aan het competenter maken van de overheid op het gebied van mobiliteit. Al enkele jaren doen zij al onderzoek naar auto delen in Nederland. De publicaties vind je hier.

ShareNL

Wil je meer weten over de deeleconomie in z'n algemeenheid? Kijk dan ook eens op de site van ShareNL.

Overheden


Rijksoverheid

De Rijksoverheid heeft samen met ongeveer 30 organisaties een Green Deal afgesloten. Hierbij is het doel om binnen 3 jaar te groeien naar 100.000 deelauto's. Meer over de Green Deal vind je hier.

De aanbieders of bemiddelaars van auto delen


Particulieren die onderling van elkaar huren


Particulieren of bedrijven die van een organisatie huren

Staat er een deelauto bij jou in de buurt? Bekijk het hier!

Mis je nog een organisatie? Ik hoor het graag van je!


Begin vandaag nog met autodelen!