Car2go auto huren en kosten

Car2go is een bedrijf dat wereldwijd in verschillende steden actief is. In Nederland is Car2go (nog) alleen actief in Amsterdam met zo'n 300 Smart deelauto's. Deze deelauto's zijn allemaal elektrisch.

Het bijzondere aan Car2go is dat je de auto's overal binnen de ring in Amsterdam kan parkeren en achterlaten. Zo betaal je alleen voor de minuten die je daadwerkelijk in de auto zit. Vervolgens kan iemand anders dezelfde auto weer gebruiken. Indien je eerste auto door een ander is meegenomen kun je via de Car2go app gemakkelijk de dichtsbijzijnde andere auto vinden. Mocht je buiten de ring gaan dan betaal je wel gewoon door tijdens het parkeren.

Verder zijn alle Car2go auto's volledig elektrisch. Indien de batterij lager dan 30% geladen is moet je hem parkeren bij een laadpaal. De onboard computer begeleid je naar de dichtsbijzijnde laadpaal. Je verdient hier dan wel gratis rijminuten mee.Overzicht Car2go kosten

Een volledig overzicht van de kosten van Car2go vind je in de onderstaande tabellen. De eerste tabel geeft het overzicht van de kosten van de Smart en de tweede van de overige kosten.

In de berekening is het lastig om Car2go te integreren, omdat het concept behoorlijk afwijkt van de andere deelauto organisaties. Je betaalt bij Car2go immers met name alleen tijdens het rijden. In de berekening wordt er (vooralsnog) van uitgegaan dat je gedurende alle uren de Car2go auto huurt. Dit is bijvoorbeeld het geval als je met een Car2go buiten de ring gaat. Indien je van plan bent om binnen de ring te blijven zullen je kosten aanzienlijk lager zijn. Maak dan gebruik van de minuutprijs en een schatting van de duur dat je in de Car2go zit.

Car2go, kosten van de elektrische smart

Car2go Smart Kosten
Abonnementskosten per maand 0,-
Per uur gehele dag 14,90
Per minuut gehele dag 0,31
Per kilometer 0,-
Brandstof per kilometer 0,-
Dagtarief 69,-
Weektarief 483,-
Starttarief 0,-

Car2go, overige kosten

Car2go Tarieven
Borgsom 0,-
Aanschaf kaart 0,-
Registratiekosten 19,-
Eigen risico 500,-
Afkoop eigen risico 9,90 (per maand)

Rekenvoorbeeld kosten Car2go

Stel je hebt een Car2go auto nodig en blijft binnen de ring in Amsterdam. In dat geval hoef je vaak niet ver en rijd je bijvoorbeeld 15 min. De totale kosten zijn dan € 4,65 (0,31 x 15 min).
Indien je bijvoorbeeld een afspraak buiten de ring van Amsterdam hebt en bent in totaal 2 uur weg dan zijn de totale kosten € 29,80 (2 x 14,90).

Voor meer informatie, zie Car2go.

Car2go auto huren Amsterdam

Begin vandaag nog met autodelen!