Je eigen auto delen of verhuren: hoe doe je dat?

Tegenwoordig is het steeds normaler om je eigen auto te delen of te verhuren. Je kunt je auto uiteraard af en toe gratis delen met een ander, maar voor de meeste mensen is het toch belangrijk dat je ook de kosten deelt. In dat geval kun je dus ook simpelweg spreken van het verhuren van je auto. Het "delen van de kosten" klinkt echter wel wat sympatieker :).

In dit artikel vind je de verschillende manieren waarop je de kosten van je auto kunt delen of zelfs (wat) kunt verdienen aan de verhuur van je auto. Dit zijn namelijk:

MyWheels en SnappCar

MyWheels en SnappCar zijn de twee platformen in Nederland die vraag en aanbod van particuliere auto’s bij elkaar brengen. De beide platformen zijn vergelijkbaar en op beiden kun je kosteloos je auto aanbieden. Wel vragen ze allebei een bijdrage indien je auto verhuurd wordt. Voor een kort advies. Maak geen keuze tussen de twee aanbieders en bied je auto op beide platformen aan. Je kunt zo ervaren welke organisatie het beste bij je past en hebt de grootste kans om je auto te verhuren.

Vincent Deelt auto’s en WeGo Friends

Vincent Deelt auto’s en WeGo Friends helpen je bij het delen van je auto in besloten kring, bijvoorbeeld met vrienden en kennissen in de buurt. Zij maken de reservering, de administratie en de verrekening van het delen van een auto een stuk eenvoudiger. Je kunt hierbij alle kosten precies delen of de eigenaar van de auto kan bepalen wat de kostprijs voor de anderen is. Het voordeel hiervan is dat je precies weet wie er in je auto rijdt.

Autodelen zonder platform

Je kunt uiteraard ook zonder platform je auto onderling verhuren. Het kost dan wel meer geregel, maar met een kleine groep mensen is het wel haalbaar. Maak wel goede onderlinge afspraken en zorg voor een goede verzekering. Meer informatie hierover vind je op www.deelauto.nl.


Begin vandaag nog met autodelen!