Greenwheels autodelen kosten

Is het huren van een Greenwheels auto ook iets voor jou?

Greenwheels verhuurt auto's aan particulieren en bedrijven die af en toe, snel en gemakkelijk een auto nodig hebben. De auto's worden gedeeld met andere gebruikers en kunnen direct online of via de app gereserveerd worden. Je opent de auto met een pasje (ov-chipkaart) of de app en de sleutel zit in het dashboardkastje.

Met de Greenwheels app kun je nog sneller dan voorheen: registreren, reserveren, verlengen, de auto openen en sluiten. Je kunt de Greenwheels app downloaden in Google Play of in de Apple App Store.

Greenwheels heeft ongeveer 1700 deelauto's verspreid over heel Nederland. Greenwheels is daarmee de aanbieder van deelauto's die het meeste gehuurd worden. De auto's staan wel voornamelijk in de grote steden, zoals Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag.

Als je maar beperkt een (tweede) auto nodig hebt en er staat een Greenwheels auto in de buurt dan is het mogelijk een goed alternatief voor het kopen en onderhouden van een eigen auto.

Klik hier en ontdek of er een Greenwheels auto in de buurt staat!

Greenwheels auto's: waar staan ze?

De belangrijkste verschillen met andere aanbieders

Het belangrijkste verschil met bijvoorbeeld SnappCar en MyWheels is dat de auto's niet van particulieren worden gehuurd, maar direct van Greenwheels. Hierdoor is het voornaamste voordeel van Greenwheels dat de auto's direct beschikbaar zijn. Er hoeft immers niet eerst een afspraak met de particulier gemaakt te worden voor de sleuteloverdracht bij het ophalen en afleveren van de auto. Dit geldt overigens ook voor bijvoorbeeld een alternatief als ConnectCar of Car2Go.

Zeker in de grote steden als Amsterdam, Utrecht en Den Haag staan er zo veel auto's in de buurt dat je vrijwel altijd zelfs 5 minuten van te voren een Greenwheels auto kan huren.

Een ander belangrijk verschil tussen Greenwheels en de andere aanbieders is dat Greenwheels voor 2 van de 3 abonnementen maandelijkse kosten rekent. Samen met de iets hogere tarieven is Greenwheels in veel gevallen dus wel wat duurder. Als de auto's in de buurt staan weegt het gemak van meteen een auto vaak wel op tegen de lagere tarieven van auto's die verder weg staan of waar eerst een afspraak voor gemaakt moet worden met de particulier.

Huren van een auto bij Greenwheels: de voor- en nadelen

Voordelen

NadelenGreenwheels auto: Rekenvoorbeeld van de kosten

De voornaamste kosten van Greenwheels bestaan uit:

  • Tarief per uur
  • Tarief per kilometer
  • Tarief voor benzine per kilometer
  • Maandelijkse abonnementskosten

Rekenvoorbeeld: stel je hebt 6 uur een stadsauto nodig en je rijdt 70 km dan betaal je bij Greenwheels € 51,50. Dit lijkt veel, maar onderschat niet hoeveel het hebben van een eigen auto eigenlijk kost. Zeker als je de auto maar enkele keren per maand nodig hebt ben je vaak goedkoper uit met Greenwheels dan met het hebben van een eigen auto.

Dit voorbeeldbedrag bestaat overigens uit € 10,- abonnementskosten, 6 x een uurtarief van 4,- en 70 x de totale kilometerprijs van 0,25 (afschrijving, onderhoud en brandstof). Het totale bedrag kan overigens wel iets anders zijn bij een ander type abonnement.

Klik hier en maak zelf een berekening op maat!

Belangrijk: voor de berekening op deze site is gebruik gemaakt van de prijzen van de stadsauto, hier zijn er immers de meesten van.

Greenwheels kosten in meer detail

Een volledig overzicht van de kosten van Greenwheels vind je in de onderstaande tabellen. De eerste tabel geeft het overzicht van een stadsauto, de tweede van een stationwagen of bestelauto en de derde van de overige kosten.

Greenwheels autodelen kosten per deelauto

Kosten van een Greenwheels stadsauto

Greenwheels tarief stadsauto Abonnement type
Soms Regelmatig Vaak
Per maand 0,- 10,- 25,-
Per uur (betaling is per kwartier) 6,- 4,- 3,-
Per kilometer (incl. brandstof) 0,30 0,25 0,20
Dag (incl. 100 km) 80 60 50
Weekend (incl. 300 km) 150 125 110
Week (incl. 500 km) 320 250 225

Greenwheels bestelbus kosten

Kosten van een Greenwheels stationwagen of bestelauto

Greenwheels stationwagen / bestelauto Abonnement type
Soms Regelmatig Vaak
Per maand 0,- 10,- 25,-
Per uur (betaling is per kwartier) 7,50 5,50 4,50
Per kilometer (incl. brandstof) 0,35 0,30 0,25
Dag (incl. 100 km) 90 70 60
Weekend (incl. 300 km) 170 155 130
Week (incl. 500 km) 370 300 275

Overige kosten van Greenwheels

Overige kosten Tarieven
Borgsom (eenmalig) 225,-
Aanschaf Greenwheels kaart (ipv gratis ov-chipkaart) 25,-
Registratiekosten 0,-
Eigen risico 350,-
Afkoop eigen risico naar 75,- 4,- (per reservering)

Klik hier en maak zelf een berekening op maat op basis van bovenstaande tarieven!


Greenwheels & NS


Greenwheels autodelen kosten per deelauto

Greenwheels heeft een samenwerking met de NS. Het idee achter deze samenwerking is om het makkelijker te maken om met de trein van deur to deur te reizen, waarbij het laatste stukje met een Greenwheels deelauto wordt afgelegd.

Greenwheels is aanwezig op ongeveer 90 NS stations door heel Nederland.

Voor meer informatie, zie Greenwheels.

Greenwheels autodelen kosten

Begin vandaag nog met autodelen!