SnappCar

SnappCar auto huren of verhuren?

SnappCar is net als Mywheels een platform dat particulieren faciliteert in het onderling huren en verhuren van auto's. Het idee is dat iemand beter z'n auto kan verhuren en er geld mee kan verdienen dan dat de auto het grootste deel van de tijd stilstaat. Particulieren zonder auto hebben door SnappCar (en MyWheels) toegang tot veel verschillende auto's.

Klik hier en ontdek of er een SnappCar auto in jouw buurt staat!

Het daadwerkelijk huren van een auto kan bij SnappCar (en de particuliere verhuurders van Mywheels) wel wat langer duren dan bij andere organisaties. Er moet immers eerst contact worden opgenomen met de particuliere verhuurder voor de overdracht van de sleutel.

Bij andere aanbieders, zoals Greenwheels en ConnectCar, wordt de auto geopend met een pasje of met een app op de mobiele telefoon. De sleutels liggen in dat geval al klaar in het dashboardkastje.


Huren van een auto bij SnappCar: de voor- en nadelen

Voordelen

 • Er is keuze uit veel verschillende typen auto’s.
 • De prijzen worden door particulieren zelf bepaald. Vaak vind je bij SnappCar of MyWheels de laagste prijzen voor wat langere perioden.
 • Het is sociaal om van elkaar te huren.
 • Je kunt zelf je auto verhuren en hier dus geld mee verdienen.
 • Je hoeft zelf geen kosten te maken voor het kopen van een eigen auto, de verzekering, de wegenbelasting en het onderhoud.

Nadelen

 • Je moet voor de reservering en de sleuteloverdracht contact hebben met de betreffende particulier. Dit werkt niet altijd even snel en gemakkelijk als bij het klassieke autodelen.
 • Er is minder eenduidigheid in de kosten, particulieren kunnen dit namelijk zelf bepalen.
 • Beschikbaarheid van auto’s is minder constant dan bij het klassieke autodelen, omdat verhuurders gemakkelijk auto’s kunnen verwijderen of toevoegen.

Rekenvoorbeelden voor huren én verhuren


SnappCar kosten

Het huren van een auto bij SnappCar

De kosten van een SnappCar auto bestaan uit:

 • Tarief per (halve) dag
 • Tarief per kilometer
 • Benzine / Diesel / Elektriciteit (deze betaling verloopt buiten SnappCar om, maar wordt direct verrekend met de verhuurder of door de tank weer bij te vullen)
 • SnappCar heeft geen maandelijkse abonnementskosten

Rekenvoorbeeld: stel je hebt een hele dag een auto nodig en je rijdt die dag 150 km dan kost dat via SnappCar zo'n € 62,50. In eerste instantie lijkt dat een erg hoog bedrag, maar het hebben van een eigen auto kost vaak enkele honderden euro's per maand.

Dit voorbeeldbedrag van € 62,50 bestaat uit het gemiddelde tarief van € 40,- voor een hele dag en 50 x een kilometerprijs van € 0,15. De eerste 100 km zit vaak bij de dagprijs inbegrepen. Daarnaast moet je betalen voor de brandstof. Het handigste is om de auto met een volle tank mee te nemen en weer vol in te leveren. In dit rekenvoorbeeld is uitgegaan van € 0,10 per km, oftewel € 15,- voor brandstof.

Dit voorbeeld is op basis van een gemiddelde auto op het SnappCar platform. Het totale bedrag kan per particuliere verhuurder behoorlijk verschillen, aangezien er veel verschillende auto's zijn en verhuurders zelfstandig de prijs kunnen bepalen.

Maak zelf een berekening op maat op basis van jouw rijgedrag!

Het verhuren van een auto bij SnappCar

Voor het verhuren van je auto ontvang je via SnappCar een vergoeding van de huurder. SnappCar ontvangt 30% (met een minimum van € 8,75) van de verhuuropbrengst. Hiervoor verzorgen zij de verzekeringspremie, no-claim bescherming, 24/7 pechhulp en de service voor het koppelen van vraag en aanbod.

In het bovenstaande voorbeeld is de verhuuropbrengst € 47,50 (62,50 - 15 voor de brandstof). Als verhuurder ontvang je dan € 33,25. Houd er wel rekening mee dat dit niet je netto winst is. De gereden kilometers zorgen immers voor extra afschrijving en hogere onderhoudskosten.

Overzicht kosten SnappCar

Een volledig overzicht van de kosten van SnappCar vind je in de onderstaande tabellen. De eerste tabel geeft het overzicht van de gemiddelde SnappCar deelauto. De tweede tabel geeft een overzicht van de overige kosten.

Belangrijk: voor de berekening op deze site is gebruik gemaakt van de gemiddelde prijzen. De kosten van de auto's die door particulieren worden aangeboden kunnen hier sterk van afwijken. Bovendien wordt de beschikbaarheid van de auto's door de particuliere verhuurders bepaald wanneer zij willen.


SnappCar, kosten voor het huren van een deelauto

SnappCar Tarieven
Abonnementskosten per maand 0,-
Per halve dag (tot 8 uur, gemiddeld) 20,00
Per hele dag (tot 24 uur, gemiddeld) 40,00
Per kilometer (eerste 100 km vaak gratis) 0,15
Brandstof per kilometer (verschild per type auto) 0,13
Starttarief 0,-

SnappCar, overige kosten

Overige kosten Tarieven
Borgsom (eenmalig) 0,-
Registratiekosten 0,-
Eigen risico Minimaal 500,-

Zie voor meer informatie: SnappCar.

Responsive image

Begin vandaag nog met autodelen!