Oproepauto van Europcar huren?

Europcar is een van de grootste autoverhuurbedrijven in Nederland. Met hun concept van de Oproepauto bewegen ze meer richting het autodelen.

Het voornaamste verschil met bedrijven als Greenwheels, SnappCar en MyWheels is dat de auto's niet altijd direct in de buurt staan. Ze kunnen zoals gewoonlijk bij een verhuurbedrijf op locatie worden opgehaald of worden gebracht en opgehaald op een vooraf afgesproken tijdstip. Het ophalen en brengen kan vooralsnog alleen in Utrecht.

Hieronder geven we de prijzen weer van de Oproepauto. In het kort kun je stellen dat als je de auto één of meer hele dagen nodig hebt de Oproepauto financieel aantrekkelijk is in vergelijking met veel van de andere aanbieders. Zeker als er ook een Europcar vestiging in de buurt is.

Het nadeel ten opzichte van de deelauto's is nog wel dat je voor het ophalen van de auto gebonden bent aan de openingstijden van de Europcar vestigingen. Het terugbrengen van de auto kan wel buiten openingstijden door de sleutel in een special box te retourneren.


Overzicht kosten Oproepauto van Europcar


Oproepauto Abonnement type
Kosten per maand Geen 9,95 (direct opzegbaar)
Per eerste dag 30,- 20,-
Per extra dag 12,50 10,-
Per kilometer 0,15 0,14
Brandstof per kilometer (schatting) 0,11
Eigen risico 750,- 300,-
Eigen risico verlagen per dag 10,- (naar 200,-) 5,- (naar 50,-)
Borgsom Geen

Rekenvoorbeeld voor het huren van een Oproepauto

Stel je hebt 2 dagen een auto nodig en je rijdt 100 km dan betaal je bij een Oproepauto met abonnement € 65,-.
Dit bedrag bestaat uit € 9,95 abonnementskosten, €30,- voor 2 dagen huur en 100 x de totale kilometerprijs van 0,25 (0,14 per km voor afschrijving en onderhoud en 0,11 voor brandstof). Zodra je meer dan één dag per maand een auto huurt dan is een abonnement voordeliger. Het abonnement is per direct opzegbaar.

Voor meer informatie, zie Oproepauto.nl.

Oproepauto auto huren

Begin vandaag nog met autodelen!